Granai della Memoria Granai della Memoria - The Granaries of Memory

Universita di Scienze Gastronomiche Slow Food


Jánosné Farkas

SlowFood-CE project - Kecskemét field research

At present she runs her farm on an 1200-négyszögöl (1 négyszögöl = 3,57 sq m) area. All sorts of vegetables are to be found in her garden. She keeps hens which can scratch about freely. In her childhood the family run a 28-hold (1 hold = 0,57 hectares) farm, thus the children learned everything about farming. As so many others they, too, had a hard life. At that time it was a generally held opinion that a girl is allowed to get married only if she can bake bread. In those days children were born with the assistance of a midwife. At the beginning they started farming with her husband on a piece of land taken on lease. Later they worked on their own land, they had livestock, grew vegetables and they sold the produce on the market.

Indice del video

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Dati intervista

Informazioni geografiche

Nazione: HU

Città: Fülöpszállás

Scheda di: Luca Percivalle
Video di: Zoltán Szűcs
Creato il: 27-05-2018

Questo video fa parte del seguente archivio
Slow Food Central Europe

Slow Food Central Europe

Slow Food-CE è un progetto europeo di cooperazione transnazionale volto a migliorare le capacità di attori locali, pubblici e privati, nel salvaguardare e valorizzare il patrimonio culturale gastronomico integrando sostenibilità economica, ambientale e sociale. Obiettivo del progetto è la creazione di un modello trasferibile che possa dare al cibo tradizionale il giusto valore, attraverso la conoscenza dei produttori, delle varietà vegetali, delle razze animali, delle tecniche di trasformazione tradizionali, del folklore e del panorama culturale. Promuovendo il patrimonio alimentare comune dell’Europa centrale, il progetto costruisce una nuova alleanza tra cinque città: Venezia, Dubrovnik, Brno, Kecskemét e Cracovia.

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