Mattia Giustina

La cipolla Bionda di Cureggio e Fontaneto

 
Intervistato nel 2014, Mattia Giustina, classe 1987.
Mattia fa parte del gruppo di giovani agricoltori che si sono avvicinati alla coltivazione della cipolla bionda di Cureggio e Fontaneto.
Mattia racconta come avviene il ciclo produttivo della cipolla, dal momento in cui si pianta il seme alla raccolta finale.
 

Interview information

Geographic information

Country: IT

Region: Piemonte

City: Fontaneto d'Agogna

District: NO

Altitude: 260m s.l.m.

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People

Mattia Giustina

Year: 1987
School: High school or Secondary
Profession: Other
Languages: Italiano

Document by: Lidia Abisso Matinella
Video by: Luca Ghiardo, Davide Porporato
Created: 26-03-2014

Questo video fa parte del seguente archivio
Slow Food Presidia

Slow Food Presidia

The collection brings together the testimonials of small producers, farmers, fishermen, shepherds, and artisans, who have fought for years for the return to the knowledge and tastes that are forever tied to marginal lands. Brought together by their will to confer universal value to the biodiversity and variety of cultures as elements directly connected with food, these men and women fight economical models proposed by large retailers who homologate everything in the name of modernity and efficiency. Archive promoted by Slow Food Foundation for Biodiversity.

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