Teresa Binando

Cortereggio Canavese Piattella Bean

Teresa Binando was born in 1940 and interviewed in 2013. She shows the main uses of the Piattella bean in the local gastronomy of Cortereggio. In particular, she focuses on the preparation of tofeja, a typical winter dish of Cortereggio. Memories of her childhood substantiate the description of Teresa Binando.  

Interview information

People

Teresa Binando

Date of birth: 01-13-1940
City: San Giorgio Canavese
Profession: Pensioner
Languages: Italiano

References

Bibliography:

Aa.Vv. (2012), Guida ai Presìdi Slow Food: per scoprire i prodotti che raccontano l’Italia, le osterie che li cucinano, mangiare e dormire dai produttori, Bra, Slow Food editore.
 
Piccinino F. (2013), Una gran Piattella, in “Barolo&Co.”, XXXI, n. 1, pp. 104-105.

Sitography:

http://piattellacortereggio.altervista.org/

http://it.wikipedia.org/wiki/Tofeja

Document by: Gianpaolo Fassino
Video by: Luca Percivalle
Created: 26-06-2013

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