
Andrea Giovannini
Allevatore e produttore di formaggio a latte crudo
Video table of contents
- La scuola casearia, l'allevamento, la produzione di formaggio e l'agriturismo
- L'inizio con l'affitto della malga Sass e l'agriturismo
- La vacca di razza grigio alpina e le sue caratteristiche
- La vittoria al concorso formaggio di malga di Cavalese
- Produzione e caratteristiche del formaggio a latte intero Nostrano di Piné
- Legame tra formaggio e identità del territorio dato dalla lavorazione di latte crudo
- Il Nostrano di Piné si accompagna con speak, Teroldego e pane nero
Interview information
Country: IT
Region: Trentino-Alto Adige
City: Baselga di Piné
District: TN
Suburb: Rizzolaga
Locality: Preneri
Altitude: 964m s.l.m.
Andrea Giovannini
Date of birth: 06-16-1982
City: Trento
School: High school or Secondary
Profession: Farmer
Languages: Italiano
Document by: Gianpaolo Fassino, Luca Percivalle
Video by: Luca Percivalle
Created: 20-09-2013
Questo video fa parte del seguente archivio
Slow Food Presidia
Slow Food Presidia
The collection brings together the testimonials of small producers, farmers, fishermen, shepherds, and artisans, who have fought for years for the return to the knowledge and tastes that are forever tied to marginal lands. Brought together by their will to confer universal value to the biodiversity and variety of cultures as elements directly connected with food, these men and women fight economical models proposed by large retailers who homologate everything in the name of modernity and efficiency. Archive promoted by Slow Food Foundation for Biodiversity.