Diallo Boubacar
Pastori e formaggi del Sahel
Video table of contents
- Collaboraotre del CRUS, Comitato Regionale delle Unioni dei Produttori del Sahel
- Il formaggio Wagashi prodotto nella regione dell'Oudalan
- Come si utilizza in cucina e come viene mangiato
- Conservazione e stagionatura
- La Toma Touareg, tecnica di produzione
- Alimentazione dei pastori nel Sahel: latte e formaggio
- Formaggi dei pastori nomadi non conosciuti dai politici
- Agli ospiti viene sempre offerto formaggio e tè
- Il ruolo di CRUS e Slow Food
- I bambini mangiano formaggio al ritorno da scuola
- Slow Food e la salvaguardia dei formaggi del Burkina Faso
Interview information
Country: BF
City: Dori
Altitude: 0m s.l.m.
Diallo Boubacar
Date of birth: 03-23-1973
City: Boudounguel, Dori, Burkina Faso
Languages: Francese
Document by: Gianpaolo Fassino, Luca Percivalle
Video by: Luca Percivalle
Created: 20-09-2013
Questo video fa parte del seguente archivio
Slow Food Presidia
Slow Food Presidia
The collection brings together the testimonials of small producers, farmers, fishermen, shepherds, and artisans, who have fought for years for the return to the knowledge and tastes that are forever tied to marginal lands. Brought together by their will to confer universal value to the biodiversity and variety of cultures as elements directly connected with food, these men and women fight economical models proposed by large retailers who homologate everything in the name of modernity and efficiency. Archive promoted by Slow Food Foundation for Biodiversity.