Fabio Bona

La cipolla Bionda di Cureggio e Fontaneto

Intervistato nel 2014, Bona Fabio, classe 1993.
Fabio è un giovane agricoltore che ha studiato meccanica, ma che si è appassionato alla coltivazione della cipolla bionda di Cureggio e Fontaneto.
Racconta come viene vissuto il rapporto con la terra visto dalla prospettiva di chi si rende conto di quanto siano importanti i consigli delle generazioni precedenti, puntando l'attenzione sull' importanza del confronto con chi ha una maggiore esperienza, senza precludersi la possibilità di utilizzare tecniche innovative.
 

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Slow Food Presidia

Slow Food Presidia

The collection brings together the testimonials of small producers, farmers, fishermen, shepherds, and artisans, who have fought for years for the return to the knowledge and tastes that are forever tied to marginal lands. Brought together by their will to confer universal value to the biodiversity and variety of cultures as elements directly connected with food, these men and women fight economical models proposed by large retailers who homologate everything in the name of modernity and efficiency. Archive promoted by Slow Food Foundation for Biodiversity.

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