
Ivano Rean Conto
Cortereggio Canavese Piattella Bean
Video table of contents
- The presidium
- A coop of farmers for the future of the village
- The Piattella bean: a case study for a new form of presidium
- Work together for a single goal
- Involving the schools
- We are all crazy still to continue cultivating the beans with corn
- The rise of production
- Creating new jobs
- From the rebirth of the Piattella to the Salone del Gusto
Interview information
Country: IT
Region: Piemonte
City: San Giorgio Canavese
District: TO
Suburb: Cortereggio
Altitude: 245m s.l.m.
Wikipedia: http://it.wikipedia.org/wiki/Cortereggio
Urls: Scheda Piattella canavesana di Cortereggio - Sito Fondazione Slow Food per la Biodiversità, Sito dedicato alla storia e alle tradizioni di Cortereggio, Sito Associazione Piattella canavesana di Cortereggio, Cortereggio Canavese Piattella Bean - The Slow Food Foundation for Biodiversity
Attached documents:
- Articolo "Una gran Piattella" - Barolo&Co n. 1/2013
- estratto da "I Presìdi Slow Food" 2012
- Pieghevole illustrativo Presidio Slow Food
- Antonio Bertolotti, Cortereggio, in Passeggiate nel Canavese, vol. II, 1868
Attached images:
Ivano Rean Conto
Date of birth: 01-16-1976
City: Castellamonte (Torino)
Languages: Italiano
Bibliography:
Aa.Vv. (2012), Guida ai Presìdi Slow Food: per scoprire i prodotti che raccontano l’Italia, le osterie che li cucinano, mangiare e dormire dai produttori, Bra, Slow Food editore.
Belletti P., Nada E. (1995), Variabilità isoenzimatica in fagiolo comune (Phaseolus vulgaris L.), "Italus Hortus", vol. II, n. 3, pp. 39-46.
Bertolotti A. (1868), Cortereggio, in Passeggiate nel Canavese, vol. II, Ivrea, Curbis, pp. 72-96.
Piccinino F. (2013), Una gran Piattella, in “Barolo&Co.”, XXXI, n. 1, pp. 104-105.
Sitography:
Document by: Gianpaolo Fassino
Video by: Luca Percivcalle
Created: 26-06-2013