
Paola Platinelli
La cipolla Bionda di Cureggio e Fontaneto
Video table of contents
- Come Paola Platinetti ha deciso di coltivare la cipolla bionda di Cureggio e Fontaneto d'Agogna.
- Il ritrovamento del seme.
- Il ciclo di produzione della cipolla
- La cipolla e le tradizioni
- Il raccolto
- I giovani si dedicano alla produzione della cipolla
- Mangio solo la cipolla di Fontaneto!
- L'aiuto della Pro Loco è stato fondamentale
- Come consuma la cipolla
- Le cipolle sono fuori dalla terra!
- L'importanza di asciugarle bene x conservarle
Interview information
Country: IT
Region: Piemonte
City: Cureggio
District: NO
Altitude: 0m s.l.m.
Wikipedia: http://it.wikipedia.org/wiki/Cureggio
Paola Platinetti
Languages: Italiano
Document by: Lidia Abisso Matinella, Luca Ghiardo
Video by: Luca Ghiardo, Davide Porporato
Created: 13-06-2014
Questo video fa parte del seguente archivio
Slow Food Presidia
Slow Food Presidia
The collection brings together the testimonials of small producers, farmers, fishermen, shepherds, and artisans, who have fought for years for the return to the knowledge and tastes that are forever tied to marginal lands. Brought together by their will to confer universal value to the biodiversity and variety of cultures as elements directly connected with food, these men and women fight economical models proposed by large retailers who homologate everything in the name of modernity and efficiency. Archive promoted by Slow Food Foundation for Biodiversity.