
Teresa Binando
Cortereggio Canavese Piattella Bean
Teresa Binando was born in 1940 and interviewed in 2013. She shows the main uses of the Piattella bean in the local gastronomy of Cortereggio. In particular, she focuses on the preparation of tofeja, a typical winter dish of Cortereggio. Memories of her childhood substantiate the description of Teresa Binando.
Video table of contents
Interview information
Country: IT
Region: Piemonte
City: San Giorgio Canavese
District: TO
Suburb: Cortereggio
Altitude: 245m s.l.m.
Wikipedia: http://it.wikipedia.org/wiki/Cortereggio
Urls: Scheda Piattella canavesana di Cortereggio - Sito Fondazione Slow Food per la Biodiversità , Sito Associazione Piattella canavesana di Cortereggio, Sito dedicato alla storia e alle tradizioni di Cortereggio, Cortereggio Canavese Piattella Bean - The Slow Food Foundation for Biodiversity
Attached documents:
Attached images:
Teresa Binando
Date of birth: 01-13-1940
City: San Giorgio Canavese
Profession: Pensioner
Languages: Italiano
Bibliography:
Aa.Vv. (2012), Guida ai Presìdi Slow Food: per scoprire i prodotti che raccontano l’Italia, le osterie che li cucinano, mangiare e dormire dai produttori, Bra, Slow Food editore.
Piccinino F. (2013), Una gran Piattella, in “Barolo&Co.”, XXXI, n. 1, pp. 104-105.
Sitography:
Document by: Gianpaolo Fassino
Video by: Luca Percivalle
Created: 26-06-2013