Péter Barna
SlowFood-CE project - Kecskemét field research
It was his father, Tamás Rosznáky Barna who started to collect indigenous and old varieties of fruit-trees. On one of his journeys he came across an abandoned orchard of mostly healthy fruit-trees. It aroused his interest and he started studying fruit-trees all over the country. What he found was one variety more interesting than the other; he collected the propagation materials for propagation in his own orchard. The main characteristics of these fruits are not aesthetic appearance, but flavor and aroma. At present there are several varieties even within one variety - as we go back in time their number decreases. There is a wide diversity of saplings in the tree nursery of the family. Liquid recharge is provided by drip-irrigation. They strive to use as small amount of pesticides as possible. Their aim is to make the most of the natural resources and to strengthen the immunity of plants.
Indice del video
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Dati intervista
Nazione: HU
Città: Ballószög
Scheda di: Luca Percivalle
Video di: Zoltán Szűcs
Creato il: 16-06-2018
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Slow Food Central Europe
Slow Food Central Europe
Slow Food-CE è un progetto europeo di cooperazione transnazionale volto a migliorare le capacità di attori locali, pubblici e privati, nel salvaguardare e valorizzare il patrimonio culturale gastronomico integrando sostenibilità economica, ambientale e sociale. Obiettivo del progetto è la creazione di un modello trasferibile che possa dare al cibo tradizionale il giusto valore, attraverso la conoscenza dei produttori, delle varietà vegetali, delle razze animali, delle tecniche di trasformazione tradizionali, del folklore e del panorama culturale. Promuovendo il patrimonio alimentare comune dell’Europa centrale, il progetto costruisce una nuova alleanza tra cinque città: Venezia, Dubrovnik, Brno, Kecskemét e Cracovia.