Roba Bulga Jilo

Camel's milk

Roba Bulga Jilo è un etiope e proviene da una famiglia di allevatori di cammelli di cui posseggono 40 capi. I cammelli vengono munti ogni 5 ore, in piedi da due mungitori. Sovente il latte viene utilizzato per i bambini in età da allattamento al posto di quello materno. Il latte di cammello è dolce e molto leggero riflettendo nei sapori il mix di erbe consumate dall'animale. Proprio il continuo transumare e le differenti erbe che si trovano rendono il sapore del latte differente giorno per giorno.   

Interview information

People

Roba Bulga Jilo

Year: 1984
City: Matahara
School: University
Profession: Farmer
Languages: inglese

Document by: Andrea Icardi
Video by: Andrea Icardi, Fabio Bailo
Created: 22-09-2013

Questo video fa parte del seguente archivio
Slow Food Presidia

Slow Food Presidia

The collection brings together the testimonials of small producers, farmers, fishermen, shepherds, and artisans, who have fought for years for the return to the knowledge and tastes that are forever tied to marginal lands. Brought together by their will to confer universal value to the biodiversity and variety of cultures as elements directly connected with food, these men and women fight economical models proposed by large retailers who homologate everything in the name of modernity and efficiency. Archive promoted by Slow Food Foundation for Biodiversity.

Other video