Terra Madre
The archive collects the experiences of the world’s various societies, music and traditions of the food community who meet in Turin every two years to share experiences and knowledge. The archive illustrates the lives of farmers, fishermen, breeders, producers who participated in the worldwide network “Terra Madre (Mother Earth”)”. The interviews highlight the connections between traditional products and the place where they live. Research promoted by the University of Gastronomic Sciences and Slow Food.
Miguel Angel Mas
Organic viticulture in Argentina
Video table of contents
- Presentazione e luogo della memoria, Argentina
- Lavorare molto per promuovere il biologico
- La figura del professore e di come è nato il movimento
- La gente non conosceva il biologico, inoltre costava molto
- Non è facile questo settore
- La produzione biologica, non era destinata al mercato interno
- Il convivium, un sostegno per , certificazioni e produttori
- Collaborazione con Slow Food
- San Juan , zona molto arida
- Storie di animali e grano
- Torta di trilla, Arrope de uva
- Uva Celeste, origine europea
- Dulce de membrillo dorado
- Granai della memoria, ricordi di suo padre e del territorio
- Problemi paterni legati alla propietà ed alcuni dissesti naturali
- Marmellata di uva e formaggio di capra
- Il percorso lento un passaggio turistico attraverso i nostri produttori
- Associazione tra i produttori
- Il doppio lavoro del piccolo agricoltore famigliare
Interview information
Country: AR
City: San Juan, Cuyo
Altitude: 640m s.l.m.
Wikipedia: https://it.wikipedia.org/wiki/San_Juan_(Argentina)
Urls: Pagina wikipedia
Miguel Angel Mas
Date of birth: 12-12-1949
City: San Juan , Argentina
School: University
Profession: Teacher/Professor
Languages: Spagnolo
Document by: Entoni Rasku
Video by: Luca Percivalle
Created: 23-10-2014