
Floriano Turco
Mountain honey
L'apicoltura biologica Floriano produce tre tipi di miele: il miele di rododendro, tra i 1300 e i 1800 metri di altezza, la prateria alpina (il millefiori) e la melata di abete, che si fa solo ogni 4 o 5 anni, poiché si raccoglie solo quando la pianta (abete bianco) "piange", ovvero produce un liquido linfatico di cui le api si nutrono e da cui poi producono questo pregiatissimo miele da meditazione.
Video table of contents
Interview information
Country: IT
Region: Piemonte
City: Elva
District: CN
Altitude: 1637m s.l.m.
Floriano Turco
Date of birth: 05-20-1966
Profession: Farmer
Languages: italiano
Document by: Andrea Icardi
Video by: Andrea Icardi
Created: 25-10-2014
Questo video fa parte del seguente archivio
Terra Madre
Terra Madre
The archive collects the experiences of the world’s various societies, music and traditions of the food community who meet in Turin every two years to share experiences and knowledge. The archive illustrates the lives of farmers, fishermen, breeders, producers who participated in the worldwide network “Terra Madre (Mother Earth”)”. The interviews highlight the connections between traditional products and the place where they live. Research promoted by the University of Gastronomic Sciences and Slow Food.