Giacomo Mosso

The tench

 Giacomo Mosso racconta la storia della sua azienda, Cascine Italia, di Ceresole d'Alba, un paese ricco di piccoli laghi in cui viene allevata la tinca. Tale allevamento nasce come lavoro secondario, o di sussistenza, ma da circa 20 anni per Cascine Italia è diventato un lavoro a tempo pieno, anche per evitare che l'agricoltura esasperata degli ultimi anni si impadronisse anche degli stagni, asciugandoli per impiantare altre colture.

Interview information

Geographic information

Country: IT

Region: Piemonte

City: Ceresole Alba

District: CN

Altitude: 301m s.l.m.

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People

Giacomo Mosso

Date of birth: 06-20-1967
Languages: italiano

Document by: Andrea Icardi
Video by: Andrea Icardi
Created: 25-10-2014

Questo video fa parte del seguente archivio
Terra Madre

Terra Madre

The archive collects the experiences of the world’s various societies, music and traditions of the food community who meet in Turin every two years to share experiences and knowledge. The archive illustrates the lives of farmers, fishermen, breeders, producers who participated in the worldwide network “Terra Madre (Mother Earth”)”. The interviews highlight the connections between traditional products and the place where they live. Research promoted by the University of Gastronomic Sciences and Slow Food.

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