
Ruben Camiro
Alloro e peperoncini provenienti dalla Sierra Tarahumara
Video table of contents
- Da 20 anni con Slow Food Messico: cerco di diffondere biodiversità
- Piante autoctone della Sierra Tarahumara
- Un alloro endemico della sierra usato per fare colazione dagli indigeni
- Un peperoncino che cresce in altura
- In viaggio con 2 biologi alla scoperta di nuove sementi
- Il peperoncino che ho portato si consuma essiccato o in salsa
- L'alloro è molto energetico, i Tarahumara corrono molto
- La cordigliera dei Tarahumara
Interview information
Country: MX
City: Chihuahua
Altitude: 1469m s.l.m.
Ruben Camiro
Date of birth: 07-14-1962
City: Messico
Profession: Self-employed
Languages: Castellano
Document by: Luca Percivalle
Video by: Luca Percivalle
Created: 24-10-2014
Questo video fa parte del seguente archivio
Terra Madre
Terra Madre
The archive collects the experiences of the world’s various societies, music and traditions of the food community who meet in Turin every two years to share experiences and knowledge. The archive illustrates the lives of farmers, fishermen, breeders, producers who participated in the worldwide network “Terra Madre (Mother Earth”)”. The interviews highlight the connections between traditional products and the place where they live. Research promoted by the University of Gastronomic Sciences and Slow Food.