
Clementina Marchetti
Alcune tradizioni culinarie di Acervia
Video table of contents
- L'infanzia, il matrimonio, il negozio a Roma e il ritorno a Acervia
- La colazione durante l'infanzia
- Le fave nella polenta
- La mietitura a mano
- La vendemmia
- La sapa: un vincotto marchigiano
- Ciambelle, pizza dolce cotte ne forno comunitario
- Il segno della croce dopo aver infornato
- Il segno della croce dopo aver impastato il lievito
- La ricetta del calcione
Interview information
Country: IT
Region: Marche
City: Arcevia
District: AN
Suburb: Montefortino
Altitude: 350m s.l.m.
Wikipedia: http://it.wikipedia.org/wiki/Arcevia
Clementina Marchetti
Date of birth: 02-18-1927
Profession: Pensioner
Languages: Italiano
Document by: Luca Percivalle
Video by: Domitilla Giuliani
Created: 03-01-2015
Questo video fa parte del seguente archivio
Knowledge on food
Knowledge on food
The archive contains gastronomic memories of the territory of Piedmont. Through these experiences and testimonies we explore the knowledge of those who prepare food daily, like chefs or housewives. The database shows us a picture of the universe of gastronomical productions which distinguish and identify this Italian territory. Research promoted by the Piedmont Region.