
Linda Guarona Soffientini e Assunta Mensi
Non si buttava via niente
Video table of contents
- Uomini, donne e vino
- Niente aglio per le donne gravide
- La "panada" di pane secco
- Rimedi naturali: farina di lino, tiglio e olio di fegato di merluzzo
- La malva
- Maiale, oche, anatre e polli: non si buttava via nulla
- Pane grattato e sangue d'anatra
- Il salame razionato
- Il "cavagnin" di pane: pane strutto e una mela
- Pane e gelso, focaccia e patate
- Cotognata e mostarda di vino
- L'uovo crudo per l'anemia
Interview information
Country: IT
Region: Piemonte
City: San Salvatore Monferrato
District: AL
Altitude: 205m s.l.m.
Linda Guarona Soffientini
Date of birth: 03-07-1923
City: San Salvatore Monferrato
School: University
Languages: Italiano
Assunta Mensi
Date of birth: 12-14-1936
City: Piovera (AL)
School: High school or Secondary
Languages: Italiano
Document by: Luca Percivalle
Video by: Alice Mortarotti
Created: 02-06-2013
Questo video fa parte del seguente archivio
Knowledge on food
Knowledge on food
The archive contains gastronomic memories of the territory of Piedmont. Through these experiences and testimonies we explore the knowledge of those who prepare food daily, like chefs or housewives. The database shows us a picture of the universe of gastronomical productions which distinguish and identify this Italian territory. Research promoted by the Piedmont Region.