
Amelia Raiteri
Il cibo nella vita contadina degli anni '30-'40
Video table of contents
- Il lavoro nei campi e il vino
- Galline, conigli e polenta
- La gravidanza, l'allattamento, il medico e il cibo
- La mortalità infantile
- La salvia come cura per raffreddore e tosse
- Il vino e i bambini
- Il prosciutto che non c'era, il salame cotto, il pane e le uova
- I vecchi a casa dei figli, non alla casa di riposo
- Biscotti, zucchero, olio e grasso
Interview information
Country: IT
Region: Piemonte
City: San Salvatore Monferrato
District: AL
Altitude: 205m s.l.m.
Amelia Raiteri
Date of birth: 04-17-1926
City: San Salvatore Monferrato
School: Primary
Languages: Italiano
Document by: Luca Percivalle
Video by: Alice Mortarotti
Created: 02-06-2013
Questo video fa parte del seguente archivio
Knowledge on food
Knowledge on food
The archive contains gastronomic memories of the territory of Piedmont. Through these experiences and testimonies we explore the knowledge of those who prepare food daily, like chefs or housewives. The database shows us a picture of the universe of gastronomical productions which distinguish and identify this Italian territory. Research promoted by the Piedmont Region.