Cristina Ortolani

Interview information

People

Cristina Ortolani

Year: 1965
City: Pesaro
School: University
Profession: Self-employed
Languages: Italiano

References

Bibliography:

BERTELLA Giovanna CAVICCHI Alessio (2015), Marchigiane Families Open Their Homes to Tourists: Sharing Food and Stories at the Dinner Table, in "Journal of Gastronomy and Tourism", vol. 1, pp. 69-70.

FASSINO Gianpaolo (2018), A cena con la Dirce. Turismo sostenibile e gastronomia nel territorio pesarese, in Viaggi enogastronomici e sostenibilità, a cura di Paolo Corvo e Gianpaolo Fassino, Milano, Franco Angeli, pp. 146-156.

FRIEL Martha Mary, RABBIOSI Chiara (2016), Nuovi servizi di accoglienza e fruizione: il ruolo delle comunità residenti nella creazione di esperienze turistiche, Atti della XXXVII Conferenza dell’Associazione Italiana di Scienze Regionali (Ancona, 20-22 settembre 2016), https://www.aisre.it/images/aisre/57974400b22559.6... .

VITALI Francesca (2013-2014), Storytelling come strumento innovativo e creativo per coinvolgere il turista durante la sua esperienza. Caso di studio “Un paese e cento storie”, Università degli Studi di Bologna-Scuola di Economia, Management e Statistica, Corso di Laurea in Economia del Turismo, relazione finale in Sistemi turistici ed itinerari culturali, relatore prof.ssa F. Dallari.


Sitography:

http://unpaesecentostorie.ladirce.it/

Document by: Gianpaolo Fassino

Created: 22-09-2016

Questo video fa parte del seguente archivio
Knowledge on food

Knowledge on food

The archive contains gastronomic memories of the territory of Piedmont. Through these experiences and testimonies we explore the knowledge of those who prepare food daily, like chefs or housewives. The database shows us a picture of the universe of gastronomical productions which distinguish and identify this Italian territory. Research promoted by the Piedmont Region.

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