Silvana Barbesino
L'alimentazione contadina nel secondo dopoguerra
Video table of contents
- Il vino
- Il cibo durante gravidanza e allattamento
- I due gemelli
- Il raffreddore curato con suffumigi di acqua e aceto
- La farina di lino per la tosse
- Tisane di tiglio, malva, alloro, limone
- aglio, semi di zucca e camomilla
- Polenta, papaveri e cicoria
- La carne, il maiale e gli insaccati
- La mostarda
- La polenta abbrustolita a colazione
- Il pane e dolci cotti una volta la settimana
- La conservazione della frutta
Interview information
Country: IT
Region: Piemonte
City: San Salvatore Monferrato
District: AL
Altitude: 205m s.l.m.
Silvana Barbesino
Date of birth: 11-18-1938
City: San Salvatore Monferrato
School: Primary
Languages: Italiano
Document by: Luca Percivalle
Video by: Alice Mortarotti
Created: 02-06-2013
Questo video fa parte del seguente archivio
Knowledge on food
Knowledge on food
The archive contains gastronomic memories of the territory of Piedmont. Through these experiences and testimonies we explore the knowledge of those who prepare food daily, like chefs or housewives. The database shows us a picture of the universe of gastronomical productions which distinguish and identify this Italian territory. Research promoted by the Piedmont Region.