
Luca Gatti
Corillù: una cooperativa per le nocciole
Luca Gatti, born in 1986 and lives in Lu (AL), was interviewed in 2016 on the occasion of Terra Madre.
Luca is an original food biologist. Once he completed his studies he has started working in farm cooperative of his family, He has worked in the production of hazelnuts and its transformation.
Luca recounts of his experience and the history of the company in the interview.
Video table of contents
- Sono un biologo nutrizionista: la passione per l'alimenrtazione
- Corilu: una cooperativa composta da 4 famiglie
- Il nonno eredita un noccioleto e lo gestisce con gli amici
- Dal campo ai semilavorati di nocciole
- Una filiera corta
- Vendiamo all'ingrosso e al dettaglio
- Le creme di nocciole naturali
- Collaboriamo con centri ricerca e università per stare all'avanguardia
- Terra Madre: il cibo d'eccellenza
- Cooperativa nata dall'esperienza dei nonni nel '95, noi giovani portiamo idee nuove
- Il nome "Corilu"
- La crema di nocciole inventata da me: continuiamo ad innovare
- Prodotto artigianale, prodotto idustriale
- Vendita diretta e online facendo sinergie con altri produttori
- Valorizzazione del territorio
- Un prodotto che da soddisfazioni
- Ostacoli e gratificazioni
- Il paesaggio: dalla vigna al noccioleto
Interview information
Country: IT
Region: Piemonte
City: Lu Monferrato
Luca Gatti
Date of birth: 10-12-1986
City: Casale Monferrato
School: University
Profession: Farmer
Languages: Italiano
Document by: Luca Percivalle
Video by: Michlele Fontefrancesco, Luca Percivalle
Created: 23-09-2016
Questo video fa parte del seguente archivio
Terra Madre
Terra Madre
The archive collects the experiences of the world’s various societies, music and traditions of the food community who meet in Turin every two years to share experiences and knowledge. The archive illustrates the lives of farmers, fishermen, breeders, producers who participated in the worldwide network “Terra Madre (Mother Earth”)”. The interviews highlight the connections between traditional products and the place where they live. Research promoted by the University of Gastronomic Sciences and Slow Food.