
Alfonso Cunhal Sendim
Dehesa: funzioni, principi agro-ecologici e il ruolo dell’uomo
Alfredo Cunhal, portoghese, ma residente a Badajoz ha sempre difeso la sua terra e le sue origini. Il suo racconto ricostruisce buone pratiche agro-ecologiche sino dai tempi dei romani. Ha cominciato la sua avventura di agricoltore e allevatore con tre semplici cereali per poi espandersi. La regione ed il suo clima mediterraneo, sono l'ideale per lo sviluppo di un agricoltura sana. Come sostiene Alfonso "c'è più biodiversità in questa zona che nella foresta tropicale del Brasile". Le influenze e le migrazioni di popoli e conquistatori hanno dato una cultura ed una influenza a questi territori.
Video table of contents
- History of family origin, Alfredo Cunhal
- A new concept of agriculture
- I started everything with 3 crops
- At the beginning we did not feel comfortable and well
- The history of this region
- The Mediterranean climate
- Morphology and history of the territory
- We have much more biodiversity then Brasil
- Romans consumend the soil
- Middle ages was the best time here
- A lot of influences from arabs and romans
Interview information
Country: ES
Region: Extremadura
City: Gevora
Wikipedia: https://it.wikipedia.org/wiki/Badajoz
Alfredo Cunhal Sendim
City: Montemor-o-Novo (Portogallo)
Profession: Self-employed
Languages: Inglese
Document by: Antonio Lamattina e Entoni Rasku
Video by: Luca Nicola
Created: 20-04-2017
Questo video fa parte del seguente archivio
Study trips of the University of Gastronomic Sciences
Study trips of the University of Gastronomic Sciences
The archive collects the documentations from study trips which involve the students of the University of Gastronomic Sciences. Film documents recorded by students show the places, people, companies and gastronomical cultures encountered in various areas of the world through the eyes, voices and sentiment of witnesses that students met during their study trip. Archive promoted by the University of Gastronomic Sciences.