
Livio Montaldo
Un panettiere di Alba
Video table of contents
- Dopo le scuole medie ho iniziato a fare il panettiere
- Farine integrali, macinate a pietra e biologiche, lievito naturale
- La biga
- Un lievito di 50 anni fa
- Farine italiane e di alta qualità
- La passione per il mio lavoro
- Il mio prodotto è di qualità e va spiegato al consumatore
- Ci sono 2 tipi di clienti: o cercano qualità o cercano la grande distribuzione
- Il rapporto con i dipendenti deve essere ottimo
- Metto poco sale per la salute del cliente
- Alba: il primo lavoro da garzone in bottega
- Gli acciugai al mercato di Alba
Interview information
Country: IT
Region: Piemonte
City: Alba
District: CN
Altitude: 172m s.l.m.
Wikipedia: https://it.wikipedia.org/wiki/Alba_(Italia)
Document by: Luca Percivalle, Entoni Rasku
Video by: Marta Carrera, Federico Mattei
Created: 04-02-2016
Questo video fa parte del seguente archivio
Producers “Local Bra - Artisan Food Store"
Producers “Local Bra - Artisan Food Store"
Producers from “Local” do not settle for supplying of this original store located in the historical centre of Bra (with their products), but they enjoy for a constant relationship with the locals of this small public area in order to spread awareness and information about the necessity to build a more conscious relationship with the food we eat every day. Environmental and social sustainability, food quality and territoriality are the values that most frequently emerge from the stories of these proud farmers, breeders, brewers, and food artisans. Research promoted by the University of Gastronomic Sciences and Local Bra.