
Paolo Cavalli e Silvana Panelli
L'alimentazione a SanSalvatore Monferrato a metà '900
Video table of contents
- Vino buono e "vin sciapà"
- Il pane fatto in casa e i dolci solo a Natale
- I condimenti: olio, burro e lardo
- Macellai e negozianti al pomeriggio facevano i contadini
- Il salame solo nel giorno di festa
- Il salame solo nel giorno di festa
- Il vino per non sentire la fatica
- Alimentazione durante gravidanza ed allattamento
Interview information
Country: IT
Region: Piemonte
City: San Salvatore Monferrato
District: AL
Altitude: 205m s.l.m.
Paolo Cavalli
Date of birth: 12-07-1927
City: San Salvatore Monferrato
School: Primary
Languages: Italiano
Silvana Panelli
Date of birth: 08-18-1933
City: San Salvatore Monferrato
School: Junior High or Middle School
Languages: Italiano
Document by: Luca Percivalle
Video by: Alice Mortarotti
Created: 02-06-2013
Questo video fa parte del seguente archivio
Knowledge on food
Knowledge on food
The archive contains gastronomic memories of the territory of Piedmont. Through these experiences and testimonies we explore the knowledge of those who prepare food daily, like chefs or housewives. The database shows us a picture of the universe of gastronomical productions which distinguish and identify this Italian territory. Research promoted by the Piedmont Region.