
Gian Vittorio Porasso
Allevatore di capre di Roccaverano produttore di formaggi
Video table of contents
- Il ritorno alla montagna e il rapporto con gli anziani
- Il sentiero di montagna come un percorso da seguire
- Le mie capre rustiche in via d'estinzione
- Il mio allevamento estensivo di capre rustiche
- Il cane da pastore per proteggere il gregge dal lupo
- Il pascolo e la montagna
- La memoria della nonna e la produzione del formaggio
- Produco un formaggio stagionato dove c'è tradizione di Robiola
- I rapporti con la comunità: il film
- L'assaggio a 21 anni del formaggio prodotto nel paese della nonnaL'assaggio a 21 anni del formaggio
- I bambini pastori per tutta l'estate e la paura del buio
- Osservare e lavare un secchio per imparare a fare il formaggio
Interview information
Country: IT
Region: Piemonte
City: Castelnuovo di Ceva
District: CN
Altitude: 743m s.l.m.
Gian Vittorio Porasso
Date of birth: 11-24-1969
City: Mondovì (CN)
School: University
Profession: Farmer
Languages: Italiano
Document by: Luca Percivalle
Video by: Luca Percivalle
Created: 20-09-2015
Questo video fa parte del seguente archivio
Producers “Local Bra - Artisan Food Store"
Producers “Local Bra - Artisan Food Store"
Producers from “Local” do not settle for supplying of this original store located in the historical centre of Bra (with their products), but they enjoy for a constant relationship with the locals of this small public area in order to spread awareness and information about the necessity to build a more conscious relationship with the food we eat every day. Environmental and social sustainability, food quality and territoriality are the values that most frequently emerge from the stories of these proud farmers, breeders, brewers, and food artisans. Research promoted by the University of Gastronomic Sciences and Local Bra.